OPSTAL- EN INBOEDELVERZEKERING

Een opstalverzekering (woonhuisverzekering) is verplicht voor iedereen die een hypotheek heeft. Maar ook zonder een hypotheek is het natuurlijk verstandig om uw woonhuis en opstallen te verzekeren!
De premie voor een opstalverzekering bepalen de verzekeraars aan de hand van onder andere herbouwwaarde van de opstal, bouwaard en ligging, maar ook wordt gekeken naar bijvoorbeeld het soort dakbedekking (pannen - mastiek - riet).  Tevens is de maatvoering van het pand belangrijk voor het bepalen van de herbouwwaarde.
Om de beste verzekering voor u te berekenen hebben wij deze gegevens dan ook nodig. Wij gaan dan op zoek naar de verzekering die het beste bij uw persoonlijke situatie past.

Inboedelverzekering
De inboedelverzekering geldt voor alles wat u in huis hebt, Het zijn de zaken die de inrichting van uw huis vormen, en dat gaat ver. Want ook alle zaken die in kasten en laden zijn opgeborgen dienen meegeteld te worden.  Dan zijn er nog zaken zoals verzamelingen, antiek ,kunst of sieraden en (mobiele) audio-visuele apparatuur/electronica.
Hiervoor zijn speciale dekkingen binnen de inboedelverzekering mogelijk, maar ook aparte kostbaarhedenverzekering of buitenshuisdekking bieden mogelijkheden.

Inboedelwaarde
Voor het bepalen van de waarde van uw inboedel bestond de mogelijkheid een inboedelmeter te gebruiken. Verzekeraars maken steeds meer gebruik van data-be standen die per adres ( combinatie; postcode /huisnummer) een waarde genereren die wordt verzekerd. ( soms wordt deze waarde niet op de polis vermeld). Binnen die verzekerde garantie geldt dan dekking tot enkele maximale bedragen voor auduio-visuele apparatuur, kostbaarheden en verzamelingen.